Insights Discovery

Het Insights Discovery kleurenmodel

Insights Discovery

Wat is Insights Discovery?

 

Insights Discovery is een praktisch en diepgaand kleurenmodel om inzicht te krijgen in de unieke persoonlijke voorkeuren van mensen. We meten deze voorkeuren aan de hand van een korte online vragenlijst. De antwoorden daarop resulteren onder meer in een persoonlijk profiel van tenminste 20 bladzijden, waarin de individuele kwaliteiten en ontwikkelpunten in kaart worden gebracht. Daarnaast krijg je inzicht in jouw voorkeuren als het gaat over omgang met andere, persoonlijke stijl en de wijze waarop je besluiten neemt. Het profiel laat zien dat individuele personen, teams en organisaties aan kracht kunnen winnen door de verschillen tussen mensen te onderkennen en te waarderen.

 

 

Waarvoor zet je Insights Discovery in?

 

Insights Discovery helpt je om in kaart te brengen wie je bent en hoe je reageert op mensen en situaties. Dankzij de diepgang van het model kan Insights je heel veel bieden. Of het nu gaat om het versterken van leiderschapskwaliteiten, het omgaan met stress, het coachen met Insights Discovery of je communicatie verbeteren, de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

De open inschrijvingen van The Colour Academy geven je de mogelijkheid voor verdieping om zo nog meer uit je profiel te halen.

 

insights-02-732x260

De kleurentaal van Insights heeft direct impact en gaat leven binnen een organisatie in de vorm van een gemeenschappelijke taal. Zo wordt het gemakkelijker om een blijvende positieve verandering te bewerkstelligen.

 

De oplossingen van Insights Discovery zijn:

  • Eenvoudig: gemakkelijk te begrijpen zodat iedereen het geleerde kan toepassen in de praktijk
  • Universeel: ze spreken iedereen aan; de hele organisatie wordt meegenomen in de kleurrijke wereld van Insights Discovery
  • Verrassend verhelderend: ze reiken je onverwachte en ongekende inzichten aan
  • Positief: de Insights Discovery taal is zo inspirerend dat mensen zich gesterkt voelen om hun aanpak te veranderen
  • Inspirerend: het kleurensysteem is pakkend en duurzaam
  • Praktisch: in de organisatie ontstaat een gemeenschappelijke taal die zorgt voor groei en ontwikkeling op persoonlijk-, team- en organisatieniveau